Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bár Habsburg volt, a legtöbb magyar alattvalója szerette. Férjhez menése után Európa legszebb császárnéjának, lánya megszületése után a legszebb anyukának, 37 évesen pedig a legszebb nagymamának kiáltották ki. Ő Sisi, vagyis Erzsébet császárné. De vajon mitől volt olyan csodálatos?

Sisit mindenki ismeri még ma is, elsősorban Romy Schneider nagyszerű alakítása nyomán. A császárné titkos szépségpraktikáiról mégis csak keveset tudunk, pedig nem mondhatjuk, hogy Erzsébetet ne érdekelte volna a szépségápolás.

Sőt. Egy idő után érezte az öregség közeledtét, így már nagyon korán fiatalító, fogyasztó és más kúrákba kezdett. Ezeknek egyike-másika annyira radikális volt, hogy az egészségét is károsította.

Sisi egyik legnagyobb ékessége haja volt, amely az udvarhölgyek beszámolói szerint bokáig, vagy még tovább ért, dús volt és hullámos. A császárné valósággal rabja volt hajkoronájának, de nem egyszer arra panaszkodott a körülötte lévőknek, hogy érzi hajának súlyát, mintha valamilyen idegen test lenne.

Természetesen saját fodrásza volt, aki két órán keresztül bajlódott Erzsébet hajával, mire feltűzte koronaformájúvá a fejtetőre. A frizurának annyira tökéletesnek kellett lennie, hogy a konty elkészülte után kisollóval még le is vágta a kiálló, rakoncátlan fürtöket.

De vajon mit is használt Sisi hajmosáskor? Volt-e valamilyen titkos receptje? Egyik unokahúga szerint a császárné pálinka és nyers tojás keverékét használta haja tisztításához, amit egy toalettecetes öblítés követett. Mai orral ez biztosan irtózatos szagú lehetett, és Erzsébet még csak be sem parfümözhette, hiszen nem szerette az erős illatokat.

Egy másik forrás szerint hat tojássárgáját kevertetett össze nagyon jó minőségű konyakkal, majd a masszát hajpakolásként használta.

Ha valaki Erzsébetre gondol, nemcsak óriási kontya, hanem hajának gesztenyeszíne is beugrik. Ehhez az ebben a korban igencsak népszerű szert, a Macassar-olajat használta, amely egy indiai fa kivonata, ez tette kicsit vöröses fényűvé a tincseket.

Hajöblítéshez finomecetből, narancsvirágvízből, csalántinktúrából, levendulavízből és levendulaolajból, valamint Perubalzsamból álló öblítőt készítettek neki.

A hajápolást egyébként nemcsak Sisi, hanem Ferenc József is fontosnak tartotta. Amikor a császár haja már ritkulni kezdett, az udvar patikusai kezdték neki gyártani a legkülönbözőbb hajvizeket, így például az egyik recept szerint mindössze egy rész alkohol, egy rész desztillált víz és két rész rózsavíz kell a szerhez.

 

A mappában található képek előnézete Sissi

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XEvil free

(LatonyaOwete, 2018.03.27 11:33)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any antibot protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Debrecen

(Sissi-imádók klubja, 2011.07.05 12:29)

Szeretnénk olyanok lenni, mint Sissi!!!
Sissi gyönyörű volt!!!


A klub tagjai:
Anna,Berni,Dóri,Fanni,Laci,Lili,Linda,Oszkár, Patus,Ricsi,Sanyi,Tamara
,Ubul,Vivi,Valéria,Xavér,Zoli,Zsófi,Zsuzsi

arkangyal10@gmail.com

(Andrási Attila, 2013.03.11 15:44)

Sisy Ausztria CSászárnéja és Magyarország Királynéja frizurája a mai legdivatosabb Párizsi hajkreációkkal vetekszik. A Lotharingiai Habsburg CSalád Hercegkisasszonyának ,Habsburg ZSófián láttam, ilyen gyönyörű hajpompát,2012.augusztus 20-án.Ezenkivül ragyogó-korhű divatbemutatót a Gödöllői Királyi Kastély szervezésében láttam korhű divatbemutatót.Bizom benne,hogy a hölgyek körében népszerűvé válik e népszerű megjelenés.

In Memoriam Habsburg József Főherceg !

(Andrási Attila, 2013.03.19 21:57)

Mélyentisztelt Olvasó Közösség ! Az Osztrák-Magyar Monarchia József Főherceg és Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Kormányzó Urak,egykor szeretettel tudtak együttműködni. KIrályságban Képzelték el, Hazánk boldog jövőjét.Talán hamarosan megérjük,hogy közös összefogással a Nemzet, megvalósitja IV. Károly, Apostoli Magyar Királyunk álmát ! Gondoljuk végig Az Új Magyarország felemelkedését,tegyünk mindannyian érte !!!